NBrug dit netværk

Netværk blev hans redning: Sådan kom Lars i job igen

Et godt netværk kan være guld værd – i medgang og modgang! Dette kan Lars Guldager skrive under på! I februar 2019 mistede han – som mange andre har prøvet det – sit job som projektleder i forbindelse med en større fyringsrunde. Siden fulgte en intensiv jobjagt, der dog heldigvis endte godt – via en kontakt i sin netværksgruppe fik Lars et job hos pharmavirksomheden Leo Pharma.

Søgte 80 stillinger – uden resultat

Desværre kastede de første 4 måneders jobsøgning ikke noget konkret af sig. Lars søgte primært jobs, der var slået op diverse jobportaler. Lars forsøgte sig også med uopfordrede ansøgninger. Lars nåede at søge 80 stillinger, inden skuden vendte.

To netværksmøder. To samtaler. Én uge. Og ét fultidsjob!

På første netværksmøde efter sin fyring, fortalte Lars sin netværksgruppe om hans situation og at han nu var jobsøgende. Netværksgruppen var en god sparring for Lars i forhold til input på hans CV og ansøgning, ligesom de hjalp ham med at definere og afgrænse hvilke jobs, der var relevante for ham at søge. Det var dog først på det 2. netværksmøde efter Lars’ fyring, der for alvor kom skred i tingene:

”Om torsdagen deltog mødtes jeg med min netværksgruppe (til det 2. møde efter Lars’ fyring, RED) På dette møde fortalte en af mine netværkskolleger, at han just havde fået kendskab til en ledig stilling i hans virksomhed, der dog ikke var slået op endnu. Han ville rigtig gerne forhøre sig om mulighederne og lægge et godt ord ind for mig. Jeg sendte ham mit CV, mens vi sad til netværksmødet.

Dagen efter – altså om fredagen – fik jeg en mail fra HR-afdelingen i den pågældende virksomhed, hvor jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at komme til samtale den efterfølgende tirsdag. Det ville jeg naturligvis gerne. Jeg fik svar samme dag – heldigvis var samtalen gået ligeså godt, som jeg selv følte. De spurgte med det samme, om jeg ville komme ind til 2. samtale om torsdagen – og her blev jeg tilbudt ansættelse på stedet. Fra første kontakt til den underskrevne kontrakt gik der 1 uge! Jeg startede 14 dage senere som projektleder i Leo Pharma.”

Brug dit netværk, når du søger job!
Vi har spurgt Lars, hvilket godt råd, han ville videregive til andre jobsøgende:

”Mit bedste råd til andre jobsøgende er klart, at de ikke skal være bange for at aktivere deres netværk – både det nære, men helt sikkert også det mere perifære. Det gav pote for mig!”

Og Lars har nok en pointe – iflg undersøgelser, besættes 65% af alle ledige stillinger i det private besættes gennem netværk (kilde: Rekrutteringsanalysen 2018, Ballisager). Læs analysen her: Rekrutteringsanalysen 2018

5 tips til jobsøgning i netværket

Kunne du tænke dig at få flere gode råd til, hvordan du kan bruge dit netværk til at finde dit næste skridt på karrierevejen? Så klik her og få: “Rigéts 5 tips til jobsøgning i netværket”.

Har du et godt råd i forbindelse med jobsøgning i netværket eller har du måske selv oplevet at finde et job via dit netværk? Så del endelig dine råd/oplevelser med os forneden:

No Comments

Post A Comment