Invester i at blive en god netværker

At være en god netværker falder ikke alle mennesker naturligt – Tværtimod har mange svært ved at overkomme deres sociale barrierer og udnytte netværket til det fuldeste. Derfor kommer vi her med 4 gode råd til hvordan man skaber og udvikler de bedste relationer med sit netværk:

  1. Hvad ønsker du at opnå ved at netværke?

Er det for at styrke min faglige udvikling, gøre karriere eller noget helt andet? Spørg dig selv om du har brug for: Specifikke kontakter, oplysninger om et særligt emne, sparring eller at udvide dit netværk?

  1. Netværk handler om ”Give and Take”.

Hvis du deler din viden, dine erfaringer og dine kontakter er du med til at skabe en langvarig relation, hvor du gør en forskel for andre. For når du hjælper folk i dit netværk der spørger om hjælp, er der større chance for de senere vil hjælpe dig. Når begge parter føler der er balance, skaber det værdi for begge relationer. Så husk at når du ser en god artikel, et godt jobopslag, ny viden eller lignende så del dem altid med dit netværk.

  1. Det er ok at være selektiv

Selvom det er fristede at tilføje en masse på LinkedIn, skaber dette nødvendigvis ikke et godt netværk. Kaffemøder er også geniale til at få en hurtig snak med folk i dit netværk, men husk ikke at overfylde din kalender med mange små overfladiske møder. Invester i dem der kan hjælpe dig med at udvikle dig på lang sigt og nå dine mål. 10 mennesker du virkelig netværker med, er langt bedre end 100 du ikke ved noget om.

  1. Hold netværket varmt

En vigtig del af det at netværke er at udnytte den tid du har med de mennesker som befinder sig i dit netværk. Her kan selve emnet være relevant for dig, men her har du også muligheden for at holde dig up to date med dem du allerede kender, etablere nye relationer, samt få en fornemmelse af hvilke emner og problematikker som er relevante for dig og dit fokus lige nu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.