Hvordan udvikler du dit professionelle netværk?

Et netværk er essentielt for udviklingen af din personlige udvikling, samt din udvikling som leder og kollega. Mennesker er drevet af relationer, og det påvirker også alle aspekter af en virksomhed. Derfor er det vigtigt for alle at opbygge og vedligeholde rigtige professionelle relationer.

Vær mere aktiv på LinkedIn

LinkedIn har forandret måden at navigere det professionelle netværkslandskab. Platformen er med til at skabe ”connections”, som vil kan hjælpe dig i mange år fremadrettet. Dog er det vigtigt at huske at en kvalitativ relation betyder langt mere end en kvantitativ. Så selvom det er fristende bare at tilføje en masse mennesker, så husk at det sandsynligvis er mere fordelagtigt at udvide dit netværk med 10 nye kvalitetsforbindelser end at udvide det med 30 tilfældige forbindelser.

For at udvikle kvalitetsforbindelser så undgå de almindeligste fejl. Hvis din LinkedIn profil er komplet opdateret og udfyldt er der faktisk større sandsynlighed for at folk ønsker at ”connecte” med dig. Så opdater dine færdigheder, din uddannelse, din lokation osv. osv. Gør det en prioritet at kende til LinkedIn og de egenskaber platformen har.

Uddyb eksisterende relationer

Det at skabe nye relationer og nyt netværk kan være hårdt – især som introvert. Så prøv at tage fat i dit allerede eksisterende netværk. Der er ofte værdi og viden at hente fra dine tidligere kollegaer. Måske er det en god ide at mødes? Inden I mødes bør du overveje at forberede nogle spørgsmål som også er interessante for din kollega. Så får I begge noget ud af relationen og skaber et balanceret netværksmøde.

Sæt et møde op hver måned til en netværksfrokost

Mange begår fejlen at vente med at netværke til en krise er opstået – Mange rækker først ud når der virkelig er brug for hjælp. Prioriter i stedet at skabe og udvide dit professionelle netværk nu gennem en Netværksgruppe, men også ved at prioritere minimum en relations opbyggende frokost eller kaffe aftale hver måned. Sæt det i din kalender, som noget du skal huske hver måned! På den måde holder du aktivt gang i dit netværk, og du kan takke dig selv den dag du står i en krise og ønsker hjælp fra dit netværk.

Lær noget nyt

En anden grund til at netværksrelationer ikke udvikler sig som vi gerne vil have det til, er ofte at man fokuserer mest på ekspertiseområde. Men prøv at træde ud fra din komfortzone og undersøg områder du ikke ved nok om endnu. Det giver dig mulighed for at udvikle dine kompetencesæt, og dermed også dit professionelle netværk. Vær nysgerrig. Stil undersøgende spørgsmål for at lære nyt. Sådan åbner du dørene for nye netværks relationer.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.