Frygten for cyber angreb vokser i erhvervslivet

PWC udarbejder årligt en analyse, der går under navnet “Cybercrime Survey”. Her tager de pulsen på cyber- og informationssikkerheden i det danske erhvervsliv og i den offentlige sektor.

I deres analyse for 2021 findes en stigende bekymring blandt landets ledere, it-specialister og bestyrelsesmedlemmer. Mest bemærkelsesværdigt beskrives det, hvorledes, at knap 8 ud af 10 danske virksomheder anser organiserede kriminelle for at være blandt de største cyber trusler. Det er den største andel nogensinde, men må også siges at være forventet idet at cyberforbryderne konstant uddanner sig selv og bliver mere avancerede.

Særligt ift. phishing angreb. Altså angreb, typisk i form af ondsindede e-mails med forklædte links. Her rammes virksomhederne internt, hvorfor ledelsen med fordel kan investere tid og penge på at uddanne medarbejderne til at identificere en såkaldt phishing mail.

Dette gør en del virksomheder, hvilket ses tydeligt i analysen, hvor hele 62% forventer stigning i deres cyber budget inden for de næste 12 måneder. Hermed bygger It-ledelsen et endnu større forsvar mod cyberkriminalitet, og mindsker risikoen for angreb. Mindre cyber trusler betyder for mange i sidste ende mere tid til virksomhedens faktiske interesser. Derfor er cyber sikkerhed højt på mange IT-chefers checkliste – en trend der ser ud til at fortsætte i fremtiden.

Cyber-truslen er blot et af mange relevante emner, der sparres om i Rigét’s netværksgruppe for IT-chefer. Er du interreseret i at vide mere? Så klik på linket og kontakt os her

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.