Sæt Ledelse i Spil

Dato og tidspunkt 24-4-2017 13:00 - 16:00

Kan man blive en bedre leder af at spille?

Hos Rigét tror vi faktisk godt det kan lade sig gøre! Under kyndig facilitering af Henrik Basballe fra Copenhagen Game Lab, blev vi på dette seminar guidet igennem et af deres mest populære brætspil; Teamleader. Teamleader simulerer et forløb, hvor man som nyansat afdelingschef skal få en dysfunktionel medarbejdergruppe gjort velfungerende igen, mens man håndterer udefrakommende benspænd og resultatkrav fra ledelsen. Som deltagere fik vi mulighed for at afprøve vores lederkompetencer af i et fiktivt univers, hvor det handler om, at skabe et motiverende arbejdsmiljø og håndtere interne konflikter i medarbejdergruppen samt leve op til ledelsens krav og forventninger.

At vinde spillet er ikke nemt. For at klare sig godt, skal man være god til at sætte ord på faglighed, erfaringer og antagelser om god og dårlig ledelse. Derved skabes der i spillet det vigtige refleksionsrum, hvor ny viden og erfaringsudveksling smelter sammen, så man både lærer med og af hinanden. 

Budskabet her fra Rigét er klart: Spil er et effektivt værktøj, der kan bruges til mange forskellige ting lige fra at styrke samarbejdet på tværs af afdelinger og faggrænser og til at skabe adfærdsændrende AHA-oplevelser hos enkeltindivider! Spil gør undervisning og læring mere motiverende og engagerende. Du kan finde slides fra seminaret her.

Om Copenhagen Game Lab 

Copenhagen Game Lab består af nogle af Danmarks mest erfarne praktikere inden for læringsspil. De er førende inden for udvikling af simulationsspil om komplekse emner i samarbejde med partnere med unik og svært tilgængelig viden. Deres designproces er sikker, effektiv og stram. Copenhagen Game Lab har udviklet flere spil end nogen andre i branchen, og de ved meget præcist, hvad der skal til, for at spil kan skabe læring og adfærdsændring. Copenhagen Game Labs spil udvikles hele tiden, så de er tilpasset netop det emne, som de omhandler. De sætter en ære i at udfordre klassiske spilformater og sætte barren højt, når de designer spil. 

Læs mere om Copenhagen Game Lab her: http://cphgamelab.dk/

Copenhagen Game Lab